Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitim Semineri

OMÜ İktisat ve Siyaset Topluluğu ile 7 Aralık'ta ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitim Semineri başarıyla tamamlanmıştır.

Açılış konuşmasının ilkini İktisat ve Siyaset Bilimi Topluluğu Başkanı Osman Furkan AKIN yaptı ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile ilgili erkeklerin de özeleştiri yapması gerektiğini vurgulayarak bu soruna kadın ve erkeğin beraber çözüm bulmasının önemi üzerinde durdu. OKTAM yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. İlknur AYDIN AVCI ise Yükseköğretim Kurumunun (YÖK) geçen yıl düzenlediği "Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Üniversite Çalıştayı"na katıldıklarını , tüm üniversitelerde toplumsal cinsiyet duyarlılığı ile ilgili zorunlu ya da seçmeli derslerin konulması gereğinin bu çalıştayda ortaya çıktığını belirtti.  Ardından konuşan Arş. Gör. Damla Nur KİNSİZ ise OKTAM'ın kuruluş amacı, projeleri ve diğer kurumlarla ortaklaşa yaptığı çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.  İlk oturumda "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Nedir?" konusunda Doç. Dr. Kezban ÇELİK, Yrd. Doç. Dr. Şener ŞENTÜRK ve Arş. Gör. Senem GÜRKAN konuşma yaptılar. "Kamu Politikaları ve Kadın" temalı ikinci oturumda ise Prof. Dr. Hanife Nalan GENÇ, Doç. Dr. Demet ÖZMEN YILMAZ, Dr. Işıl ALKAN ve Arş. Gör. D. Çiğdem Şimşek konuyla ilgili bilgi verdiler. Üçüncü oturumda ise Prof. Dr. Erkan PERŞEMBE, Doç. DR. Nalan KIZILTAN ve Yrd. Doç. Dr. Ali YÜKSEK Kadın ve Toplum teması çerçevesinde konuşmalarını gerçekleştirdiler. Genel bir değerlendirmenin yapıldığı kapanış oturumunda ise Doç. Dr. Nuray ERTÜRK KESKİN ve Öğr. Gör. Cüneyt MUMCU katılımcıların sorularına yanıt vererek kapanış konuşmasını gerçekleştirdiler.

09.15 – 10: 15

AÇILIŞ OTURUMU

• İktisat ve Siyaset Bilimi Topluluğu Başkanı
  • OKTAM Müdürü- Prof. Dr. İlknur AYDIN AVCİ
  • Damla Nur KİNSİZ- Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kadın ve Toplum Araştırmaları Merkezi’nin (OKTAM) Çalışmaları
10.15- 10.30 Çay-kahve arası

1. OTURUM
10.30-12.00

TEMA:
-Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Nedir?
-Kadın Hareketi ve Feminizm
  • Doç. Dr. Kezban ÇELİK- Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
  • Yrd. Doç. Dr. Yasemin YÜCE TAR – Kadın Hareketi ve Feminizm
  • Yrd. Doç. Dr. Şener ŞENTÜRK- Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliğinin Oluşumunda Örtük Mesajlar